Concurs de sardanes revesses

El Concurs de sardanes revesses, es va començar a celebrar en una primera etapa a l’any 1958 i va durar fins l’any 1976.

En aquesta primera etapa es va celebrar a la pista de la Sagrada Familia (actualment Sferic), amb la particularitat de que els participants estaven drets al mig de la pista i d’esquena a la Cobla el que feia encara més difícil encertar la sardana ja que únicament l’oida tenia la clau per endevinar el tiratge de la sardana.

Desde l’any 1990 i després de 14 anys d’interrupció, es va reemprendre aquest Concurs Individual en la seva 18ª edició i des de llavors es va celebrar a la Sala d’Actes de l’Escola Pia i a partir del 2006 al Auditori Municipal de Terrassa, aquesta vegada amb els participants asseguts i de cara a la Cobla.

Dins d’aquesta segona fase, s’inclou també desde el seu inici un Concert de Cobla en el que s’interpreten sardanes, balls vuitcentistes, arranjaments musicals i altres tipus de música.

Desde ja fa uns 20 anys, tant el concurs individual de Revesses com el concert de cobla, está interpretat per la Cobla Jovenívola de Sabadell, cobla que va adquirint prestigi dia a dia i que té un bon ventall de peces que fan que el concert sigui amè i entretingut a la vegada que els músics demostren la qualitat musical que tenen.

Torna a El nostre concurs