Concurs de colles sardanistes

Organitzat per la nostra Entitat, s’ha celebrat ininterrumpidament des de l’any 1951 fins als nostres dies, pel que ja es porten més de 60 edicions.

La primera edició va tenir lloc devant la fábrica La Magdalena amb la Cobla La Principal de Terrassa en el marc de la festa major del Barri

A partir de 1954 el concurs se celebrà al camp de futbol de l’AGUT fins el 1960 en que es va enderrocar aquell camp degut a les reformes urbanístiques.

Els anys 1961 i 1962 el concurs es va celebrar a la pista esportiva de la Sagrada Familia i a l’any 1963 es va traslladar al camp de futbol dels Kubales durant uns anys.

Posteriorment es va celebrar al portal de Sant Roc. Des de l’any 1972 fins a l’any 1976 va tenir lloc al Raval de Montserrat, canviant a l’any 1977 en que el Concurs Nacional de Colles Sardanistes es celebra en el pati de l’Escola Pia de Terrassa, un lloc que ofereia l’espai necessari per al desenvolupament del concurs, malgrat no sigues celebrat en un lloc cèntric, i a partir de l’any 2006 es celebra a la Plaça Nova, un lloc ampli i públic que ofereix vistositat a la celebració, a més de comptar amb els comerços que l’envolten.

Cal destacar que des de l’any 1978 ha comptat cada any amb la celebració dins del concurs de una fase del Concurs Bàsic que organitza la Unió de Colles Sardanistes.Desde l’any 1985 el Concurs de Colles sardanistes compta també amb una de les darreres fases del concurs bàsic infantil i jovenil, que fan aquest concurs un punt clau i quasivé decissiu per al Campionat de Catalunya

És de destacar aquesta modalitat doncs en el jovent hi ha el futur de la sardana i del sardanisme que ha de fer perdurar la nostra dansa.

Torna a El nostre concurs