Memòria Amunt i Crits 2017

ACTIVITATS

S’han dut a terme els cursets i tallers d’ensenyament de sardanes a l’Escola Vapor,  Bisbat d’Egara, Ramón i Cajal.

Es segueixen enviant informacions dels nostres actes als mitjans de comunicació locals.

Es segueix fent el manteniment de la nostra Web.

El dia 5 de febrer una bona representació de les colles i amics i familiars vam assistir al concert “Cobla 2.0” que la cobla Sant Jordi va fer al Palau de la Música de Barcelona.

El 10 de març es va fer l’ Assemblea de l’Agrupació Folklòrica Amunt i Crits al local de la nostra seu. Es van presentar el nostre informe d’activitats i els comptes de la secció que van ser aprovats pels socis assistents.

Durant aquest any s’han comprat polars per tots els dansaires de la colla per les exhibicions i sortides  informals.

 

També s’ha fet vestuari nou per la colla juvenil, faldilles i enagües per les noies que aniran amb les bruses blanques ,  faixes per els nois  de la mateixa tela que les faldilles de les noies, i que aniran amb pantaló negre i camisa blanca.

 

Com a objectiu principal de la nostra Secció, hem participat en concursos arreu de Catalunya i en els CAMPIONATS TERRITORIALS DE COLLES SARDANISTES en les següents categories i classificacions:

Alevins   : PETITS AMUNT I CRITS      2on

Juvenils : CORS JOVENILS.                 5è

Grans     : AMUNT I CRITS.                   5è

Veterans: CONTINUITAT                      7è

I en el campionat territorial de revesses, les nostres colles Amunt i Crits, Continuïtat i Petits Amunt i Crits un magnífic 2on lloc i la colla Cors Jovenils un 5è lloc

Durant  l’any hem recorregut tota Catalunya portant el nom de Terrassa amb orgull ballant la nostra Dansa Nacional.

 El 22 de gener vam actuar a la Mitja Marató de Terrassa on vam ballar sardanes, l’estepera i la polca d’hours.

 

El 18 de febrer vàrem participar a la cloenda de les colles de les Comarques Barcelonines on recollirem el primer premi del territorial en categoria infantil de la temporada 2017
 
 Un any més s’ha  participat els dies 20 i 21 de febrer en la Rua del Carnestoltes de Terrassa, vam anar disfressats de pallassos  el nom era “PALLASSOS I PALLASSADES”, com ja ve sent habitual tot i dur una disfressa espectacular no ens van concedir cap premi.  El dia 18 de març vàrem participar a la Mostra de la Diversitat organitzada pel nostre Ajuntament amb exhibició de totes les nostre colles, i col·laborarem en el estand de la coordinadora de Grups de Cultura Popular.
   
 El 26-3  vam fer el Dinar de Germanor al restaurant Milton Convention, amb la actuació de les colles infantils i grans per amenitzar la tarda. Això després del repartiment de distincions i trofeus a tots els dansaires. Ens va acompanyar el regidor de cultura de l’Ajuntament de Terrassa  Sr. Jordi Flores.  El dia 1 d’abril es van fer uns tallers i una exhibició al Parc dels Catalans amb motiu de la Festa La Culturassa de la Coordinadora d’Entitats de cultura popular de Terrassa.
   
 El 28 d’abril vàrem participar a la Festa de les Esquadres que van celebrar el Mossos d’Esquadra a la sala d’actes del edifici del BBVA a Terrassa.  El dia 3 de Maig i amb motiu de la festa del associacionisme es va fer jornada de portes obertes a les nostres instal·lacions.
   
 El dia  7 de Maig  participàrem a la Festa de la Santa Creu de la Sagrada Família de Terrassa amb ballada de sardanes per part de totes les colles, i balls d’esbart per part de les escoles de l’esbart. El 13 de Maig vàrem participar a la Fira Modernista de Terrassa. Com cada any  el nostre Esbart ens ha cedit vestits per a tothom que els ha necessitat.  vàrem fer una rua per tot el Centre de Terrassa amb ballades als llocs més emblemàtics i que va acabar amb una audició de sardanes a la Plaça Nova. El diumenge dia 14 al matí vam participar a la rua del grup de trabucaires  Federíns de  Terrassa.
   
Del dia 1 al 3 de juliol vam col·laborar amb la XARXA en l’organització dels actes de la Festa Major Infantil de Terrassa. I vàrem participar a la Cercavila del dissabte a la tarda juntament amb la resta d’entitats de cultura popular de la ciutat. El dia 2 a la nit vam participar alguns dansaires de l’Esbart i de la secció de sardanes a la ballada del Laberint d’Arcadia que es va fer al davant de la Seu d’Ègara per recordar que ha fet 25 anys que es va crear aquest espectacle amb motiu de les Olimpiadas de Barcelona-92.
   
El dia 20 de maig vàrem participar al Barri de Can roca de Terrassa a una exhibició amb motiu de la primera jornada de la Cultura, conjuntament amb altres entitats de la ciutat El dia 11-9 es va participar a la Ofrena Floral al Monument de la Pl. Del 11 de setembre que es va fer en motiu de la Diada Nacional de Catalunya.
 
 El 17-9 vam participar al matí a la ballada organitzada al cim de la Mola per el Centre Excursionista de Sabadell.

 I a tarda a la Diada Sardanista de l’ Agrupació Sardanista Asert a la plaça Vella.

 
 El dia 15-10 vam organitzar  el nostre 69è Concurs de Colles Sardanistes.  Hem acollit a les colles que participen en el Campionat Bàsic d’Honor de colles grans i el Bàsic d’Honor de colles Veteranes. Amb una participació total de 20 colles. A la tarda la  44èna edició del  Concurs Individual de Sardanes Revesses,  amb els habituals jocs pel públic i pels revessaries i concert de música per a cobla, que es va celebrar al Auditori Municipal de Terrassa.La interpretació musical de tota la Festa va anar a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell.
   
 El dia 2 de desembre vàrem participar a la Fira d’Entitats del districte 1 de Terrassa que s’ha celebrat per primera vegada. El dia 25 de desembre vàrem organitzar el concert de Nadal de sardanes amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona al auditori Municipal de Terrassa patrocinat pel nostre Ajuntament
 
 Participació de l’entitat en el Salo Juguem de la nostra ciutat el dia 29 de desembre.

JUNTA A 31-12-2017

La Junta actual està formada per els següents membres :

 PRESIDENTA   :     NÚRI ESCUDE

SECRETARI       :     JAUME COLOM

TRESORER        :     ALBERT CANAL

VOCAL                :     JOAN MANEL BACH

VOCAL                :    ESTER LLORET

VOCAL                :    LLUÍS MONTSECH

VOCAL                 :   JOSEP MANEL PUEYO.